maandag 20 oktober 2014

De cloud wint aan terrein bij gegevensopslag

Uit een enquete die uitgevoerd is begin dit jaar onder negenhonderd bedrijven bleek dat 83 procent van alle organisaties back-ups van een deel van hun bedrijfsgegevens in de cloud opslaat. Uit de enquete is verder gebleken dat slechts 17 procent hiervoor geen beroep doet op de cloud. Echter meer dan de helft, ongeveer 53 procent, van de organisaties die wel gebruik maken van de cloud, slaat meer dan de helft hun bedrijfsgegevens in op.


Ondanks deze indrukwekkende percentages lijken bedrijven het gebruik van de cloud voor de opslag van back-ups nog niet volledig te willen omarmen. Meer dan een kwart van de respondenten meent dat de cloud niet veilig genoeg is om er al hun back-ups aan toe te vertrouwen. 


Voordat de cloud op brede schaal zal worden ingezet als opslagmedium voor back-ups, moeten leveranciers een antwoord bieden op de zorgen van bedrijven rond gegevensverlies en de beveiliging. Klanten die back-ups in de cloud opslaan, moeten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens veilig blijven.


Het onderzoek laat verder weten dat een of de vijf organisaties die een beroep doet op de cloud van opslag ernstige problemen met hun leverancier ondervonden, zoals beveiligingsincidenten en gegevensverlies. Zo maakte meer dan een derde een melding van situaties waarin hun gegevens niet beschikbaar waren toen ze die nodig hadden. Echter gaf 42 procent nog eens aan dat hun gegevens niet veilig waren.


Zorgen nog niet van de baan


De beveiliging voor veel bedrijven is een belangrijk aandachtspunt en maar liefst 89 procent zegt dat de keuze voor een cloud-leverancier in hoge tot zeer hoge mate verband houdt met diens beveiligingsstatus.


Bedrijven lijken positiever te staan tegenover leveranciers van opslagdiensten die blijk geven van een krachtige focus op de beveiliging en een goede track record op dit gebied. Resellers die een cloud-model willen implementeren doen er dan ook goed aan om nauw samen te werken met leveranciers van beveiligingsoplossingen. De aanbieders van cloud-diensten die het meeste vertrouwen genieten, zijn namelijk leveranciers die in de ogen van klanten qua beveiliging over de beste papieren beschikken.




De cloud wint aan terrein bij gegevensopslag

Geen opmerkingen:

Een reactie posten