woensdag 8 oktober 2014

KPN koppelt cloudaanbod aan IBM Softlayer

IBM en KPN hebben een strategisch samenwerkingsverband ondertekend. Vanaf 2015 kunnen klanten naast de al bestaande clouddiensten van KPN ook gebruik gaan maken met het Softlayer-platform van IBM. KPN breidt met dit platform haar aanbod van clouddiensten uit met een beveiligde op afstand te beheren en flexibele ict-omgeving in de cloud op basis van het Softlayer-platform.


Volgens de ict- en telecomaanbieder kan Softlayer eenvoudig worden gecombineerd met bestaande en nieuwe clouddiensten. KPN levert de dienstverlening aan de klant en IBM Softlayer levert de achterliggende techniek en doet het beheer. KPN: ‘Met de introductie van infrastructure as a service (IaaS) hoeven klanten niet meer te investeren in hardware. Via een portal kunnen klanten de ict-infrastructuur zelf configureren. Er kan eenvoudig op- en afgeschaald worden en de klant betaalt dus alleen voor wat hij verbruikt.’


IBM biedt dan ook met Softlayer een cloud infrastructuur-platform dat zich uitstrekt over alle continenten. IBM heeft wereldwijd veertig datacenters en met de datacentercapaciteit in Nederland, biedt het IAAS-service aan duizenden bedrijven, van web start-ups tot multinationals.


IBM nam in juni 2013 clouddienstverklener Softlayer over om het aanbod van clouddiensten uit te breiden. Softlayer vormt een belangrijke basis voor het aanbod van clouddiensten van IBM. 


Doorontwikkeling Softlayer


IBM heeft in januari 2014 bekend gemaakt dat het 1,2 miljard dollar investeert in zijn wereldwijde cloudinfrastructuur. IBM steekt dat geld in vijftien nieuwe datacentra en de doorontwikkeling van clouddiensten van Softlayer. Dit zal dan ook het fundament voor het aanbod van clouddiensten van IBM.


Ook werkt de ict-reus aan de implementatie van Watson-technologie in Softlayer. IBM bouwt een netwerk op van in totaal veertig datacentra verspreid over vijf continenten. Zo vergroot het bedrijf de keuzemogelijkheden voor dataopslag en dataverwerking voor klanten.


Waar is de data?


Met name overheden en financiële instellingen willen zeggenschap over de plaats waar gegevens zijn opgeslagen in verband met wet- en regelgeving. Klanten vragen steeds vaker om transparantie en controle van het databeheer, merkt IBM.




KPN koppelt cloudaanbod aan IBM Softlayer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten