woensdag 1 oktober 2014

Trend Micro biedt gratis bescherming tegen Shellshock/Bash Bug

De specialist in beveiligingssoftware Trend Micro neemt proactief maatregelen tegen de Shellshock-kwetsbaarheid om mensen en bedrijven te beschermen. Trend Micro heeft daarom een reeks gratis tools beschikbaar gemaakt om servers en webgebruikers op Linux en Mac OSX platform te beveiligen en scannen.


Daarnaast geeft Trend Micro aanbevelingen om systemen voor eindgebruikers,IT-beheerders, website operators en hosting voor bedrijven veilig te houden.  Shellshock is een kwetsbaarheid die command access tot Linux-gebaseerde systemen en zodoende de meerderheid van web-servers over de hele wereld bedreigt. Daarnaast heeft het impact op met internet verbonden apparaten op het Mac OSX-platform. 


Deze kwetsbaarheid bedreigt zo in potentie een half miljard webservers en andere met internet verbonden apparaten zoals routers, medische hulpmiddelen en mobiele telefoons. De tools maken het vooral voor IT-beheerders mogelijk om servers te scannen en te beveiligen, waaronder anti-malware tools en web-security waarmee ze hun eindgebruikers kunnen beschermen. De Trend Micro onderzoekers monitoren dan ook momentele het beveiligingslek om indien nodig aanvulende maatregelen te nemen.




Trend Micro biedt gratis bescherming tegen Shellshock/Bash Bug

Geen opmerkingen:

Een reactie posten