donderdag 16 oktober 2014

Google bouwt clouddienst voor onderzoek naar kanker

Google is een samenwerking begonnen met denktank Institute for Systems Biology (ISB) een project begonnen om onderzoek naar kanker te verbeteren.


Het doel van dit project, wat maar liefst 6,5 miljoen dollar kostte, is om de data uit de Kankergenoomatlas te migreren naar een clouddienst van Google. Op deze manier moet het vooral voor onderzoekers over de hele wereld mogelijk zijn om vanuit een gezamenlijke database te werken.


De servers van Google leveren bovendien de rekenkracht die nodig is om de gigantische hoeveelheid data te verwerken. Volgens ISB zal de nieuwe cloud het onderzoeksveld ‘democratiseren’, omdat veel kleinere onderzoeksinstellingen nu de middelen niet hebben om zulke grote hoeveelheden data te verwerken.


Steeds meer spelers uit de medische wereld gaan meer samenwerkingen aan met grote techbedrijven om het onderzoek te verbeteren. Intel startte bijvoorbeeld eerder dit jaar al een samenwerking met de Michael J. Fox Foundation om ziekte van Parkinson te bestrijden. Net als bij het project van Google zorgt Intel voor de rekenkracht en de opslagruimte, maar het bedrijf levert ook specialisten om de grote datasets te analyseren.




Google bouwt clouddienst voor onderzoek naar kanker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten