maandag 20 oktober 2014

Vraag naar programmeurs stijgt fors

Uit onderzoek is gebleken dat de vraag naar programmeurs in de lift zit. In het derde kwartaal van 2014 werden er 14 procent meer nieuwe vacatures uitgezet dan in dezelfde periode een jaar geleden. Dit blijkt uit analyse van ict-detacheerder iSense ICT Professionals op basis van de gegevens van Jobfeed. Zo is er veel vraag naar Java- en php-programmeurs. De toename van het aantal vacatures voor php-programmeurs is in Noord-Brabant zeer uitzonderlijk te noemen.


Net zoals vorig jaar zijn php, Java en .Net de drie populairste expertises onder programmeurs. Anders dan vorig jaar is in 2014 de vraag naar php-programmeurs het grootst. Het aantal gepubliceerde vacatures voor deze programmeurs groeide ten opzichte van dezelfde periode in 2013 met maar liefst 53 procent. Het aantal geplaatste vacatures voor Java-programmeurs nam dit jaar toe met 18 procent gevolgd door het aantal .Net-vacatures met een stijging van 5 procent.


Wanneer je een vergelijking maakt tussen het derde kwartaal van 2013 en 2014, dan laat dit een flinke stijging zien in het aantal geplaatste vacatures voor programmeurs in de provincies Noord-Brabant, Gelderland en Noord-Holland. Zo is de groei in Noord-Brabant zeer opvallend.


Deze groei werd namelijk veroorzaakt door een enorme toename in het aantal geplaatste vacatures voor php- en Java-programmeurs van respectievelijk 96 procent en 42 procent. Ook is er een stijging van 18 procent in het aantal geplaatste .Net-vacatures in deze provincie.


Vraag wordt groter


‘Het aantal geplaatste vacatures voor programmeurs is al geruime tijd aan het stijgen, iets dat weleens anders is geweest’, zegt Marco Berkhout, partner en sales manager bij iSense ICT Professionals. ‘Veel softwarebedrijven zijn vrij conjunctuurgevoelig, omdat zij afhankelijk zijn van investeringen door andere bedrijven en overheden. Aan het begin van de crisis zagen wij de vraag naar programmeurs en implementatieconsultants vanuit softwarebedrijven sterk afnemen. Bij een economische teruggang investeren bedrijven minder snel in ict-projecten, wat in veel gevallen resulteert in minder opdrachten voor softwarebedrijven. Nu de economie aantrekt zijn bedrijven weer aan het investeren, waardoor de vraag naar programmeurs bij softwarebedrijven groter wordt. Dit kan de stijging van de vraag naar programmeurs verklaren.’




Vraag naar programmeurs stijgt fors

Geen opmerkingen:

Een reactie posten