donderdag 23 oktober 2014

IBM en Microsoft integreren hun software en cloud aanbod

IBM en Microsoft gaan beginnen met het integreren met hun software en cloud aanbod. Zo laten beide bedrijven ook weten dat er nauwer wordt samengewerkt rond development software en virtual machine technologie.


Het is de samenwerking die moet leiden dat meer klanten een betere IT-omgeving krijgen die bestaat uit software, servers en services. IBM wil hierdoor meer Websphere Liberty & MQ middleware software en DB2 database in combinatie met Microsoft Azure verkopen. De IBM software werkt dan namelijk prima met de Microsoft Hyper-V en Azure Virtual machine, die onder andere Server en Linux on Azure ondersteunt.


Daarnaast wil IBM door de samenwerking meer cloud-hosting service gaan verkopen. IBM’s Pure Application Service komt hierdoor dus beschikbaar op Azure. Aan de andere kant hoopt Microsoft door de samenwerking meer van zijn Azure cloud-platform, Windows Server en SQL Server database via de IBM Cloud te verkopen aan klanten.


Microsoft .NET runtimes en tooling worden geschikt voor het IBM Bluemix platform-as-a-service hosting platform dat werkt op Cloud Foundry waarop applicaties draaien.Microsoft wil verder IBM software licenties aan Windows Azure klanten verkopen via een pay-per-use pricing model.




IBM en Microsoft integreren hun software en cloud aanbod

Geen opmerkingen:

Een reactie posten