vrijdag 3 oktober 2014

WordPress Cache Plugins

WordPress is natuurlijk een zeer bekend en veel gebruikt CMS, maar het is eigenlijk best een zwaar platform. En met zwaar bedoelen we vooral dat een WordPress website vaak niet erg snel is, maar er zijn tegenwoordig een hoop dingen die je kunt doen om de snelheid van je WordPress website te verbeteren. Om traagheid tegen te gaan, kun je het beste een cache plugin installeren.


Wanneer iemand een bezoek brengt aan jou website dan wordt er veel informatie opgevraagd bij de webhosting provider. Bezoekers verzenden onder andere een request (aanvraag) voor afbeeldingen, CSS en Javascript. Ook moet de content op een WordPress pagina worden opgevraagd uit de database. Dit alles draagt bij aan de totale laadtijd van je website.


WordPress is een database-gedreven platform wat de inhoud dynamisch genereert. Dat betekent dat er bij elke pagina opnieuw informatie opgevraagd wordt. Maar wanneer er pagina’s niet veel aangepast worden, kan dit onnodig zijn. De WordPress Cache Plugins lossen dit dan ook op door het creeeren van een statische pagina van alle bestaande inhoud. Zo worden deze pagina’s getoond aan de bezoekers en het kan de laadtijd van je website erg verminderen. In dit artikel gaan wij twee bekende WordPress cache plugins met elkaar vergelijken.


W3 Total Cache of WP Super Cache?


De 2 meest bekende en gebruikte WordPress cache plugins van zijn W3 Total Cache en WP Super Cache.


W3 Total Cache


Indien je de plugin installeert loopt de plugin de hele installatie met je door. Mocht er nog functies zijn die ingeschakeld moeten worden, dan zal de plugin je hier op attenderen.


W3 Total Cache beschikt voor ontzettend veel functies en er is weinig dat de plugin niet kan doen. Een nadeel is echter wel dat het aantal opties voor een onervaren gebruiker overweldigend kunnen zijn. Gelukkig zijn de standaard instellingen van W3 Total Cache al voldoende voor de meeste WordPress gebruikers. De wat geavanceerdere instellingen hoef je dan ook niet te wijzigen.


Daarnaast biedt de W3 Total Cache ook ondersteuning voor plugins zoals CloudFlare en WordPress SEO. Daarnaast werkt het ook goed met alle Content Delivery Netwerken. Indien je niet veel verstand van de plugin hebt, kun je het beste gewoon de standaard instellingen laten staan.


WP Super Cache


WP Super Cache is de meeste populaire WordPress cache plugin. De plugin toont statische pagina’s aan 99% van je bezoekers door het gebruik van PHP, mod rewrite of legacy caching.


Daarnaast is WP Super Cache ook nog eens erg eenvoudig te configureren. Je hoeft namelijk alleen cache te activeren en het tabblad „Easy”. Indien je de wijziging opslaat zal de plugin al beginnen met het cachet van al je pagina’s.


Bij geavanceerde instellingen kun je kiezen van welke soort caching je gebruik wilt maken. WP Super Cache beschikt over de mogelijkheid om andere plugins in WP Super Cache te laden. Deze plugins zullen dan snelle geladen zijn dan andere plugins. Dit geldt voor Bad Behavior, Jetpack Mobile Theme, en WPTouch. WP Super Cache biedt ook ondersteuning voor content delivery netwerken.


Al met al is WP Super Cache ook een uitstekende WordPress cache plugin. Het biedt een betere gebruikerservaring dan W3 Total Cache en het beschikt wel over alle functionaliteiten die je nodig hebt.




WordPress Cache Plugins

Geen opmerkingen:

Een reactie posten