donderdag 9 oktober 2014

Tips voor meer bezoekers op je blog

Veel mensen vragen zich vaak af hoe iemand meer bezoekers op zijn of haar website of blog kan krijgen. Echter is er geen simpel antwoord op deze vraag, maar met dit artikel geven we je wel een aantal handige tips voor meer bezoekers op je website


Maar los van alle tips die in dit artikel beschreven staan, is het natuurlijk altijd belangrijk om goede content te schrijven waar jouw bezoekers wat aan hebben. Ook is helaas ook een flinke dosis geduld nodig, maar als je content goed genoeg is, zullen de bezoekers vanzelf komen.


Zorg voor een goed en overzichtelijk design


Eén van de belangrijkste factoren waar je in moet investeren voor terugkerende bezoekers is een goede en overzichtelijke layout. Vooral op blogs en nieuws-websites is dit erg belangrijk. Want ook al is je content kwalitatief dik in orde, iemand zal snel wegklikken wanneer je bijvoorbeeld gele letters op een rode achtergrond zet.


Er zijn dan ook veel bloggers die de fout ingaan door slechte kleuren en lettertypes te gebruiken op hun website. Als je een ander lettertype wilt gebruiken op jouw WordPress-website, heb je wellicht wat aan de Google Webfonts-plugin die in dit artikel beschreven staat.


Ook wordt het steeds belangrijker om een responsive website te hebben, zodat ook bezoekers op tablets en mobiele telefoons alles goed kunnen lezen (zonder horizontaal te hoeven scrollen of in te zoomen).


Zorg dat zoekmachines je website goed kunnen vinden


Uiteraard is het optimaliseren van je website voor de zoekmachines erg belangrijk. WordPress zit van zichzelf goed in elkaar, want de structuur van de meest WordPress-thema’s is voor Google goed te begrijpen.


Om je website verder te optimaliseren, kun je een plugin als WordPress SEO gebruiken om XML sitemaps te genereren, meta-beschrijvingen aan je pagina’s en berichten toe te voegen en veel meer.


Zorg dat je content goed getoond wordt op sociale media!


Je kunt natuurlijk social media-knoppen toevoegen zodat bezoekers je content makkelijk kunnen delen op Facebook, Twitter en andere sociale netwerken. Maar daar houdt het niet op! Je wilt natuurlijk dat de link naar je artikel er ook goed uit ziet op Facebook. 


Dit kun je doen met zogeheten “Open Graph”-tags. Hiermee voorzie je je link van een afbeelding, zodat mensen sneller geneigd zijn om te klikken.




Tips voor meer bezoekers op je blog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten