vrijdag 17 oktober 2014

Driekwart ICT-bedrijven verwacht omzetgroei

76 procent van de ondervraagde ict-ondernemers in Nederland en België verwacht in het boekjaar 2014 meer omzet te behalen dan het jaar ervoor. Daarmee lijkt het sentiment in de markt positiever dan een jaar geleden toen amper de helft van de ondervraagden een omzetgroei verwachtte. Dit blijkt in ieder geval uit marktonderzoek van Graydon onder zevenduizend ict-bedrijven in België en Nederland.


55 procent van de mensen die meededen aan het onderzoek verwachtten dat in het boekjaar 2014 de omzet tot uiterlijk 20 procent stijgt. Zo lijkt 21 procent van de bedrijven zelfs een omzetstijging van meer dan 20 procent te behalen.


De groeikansen in de ict-sector wordt door 62 procent van de ondervraagd bedrijven met ‘goed’ beoordeeld. De meerderheid van de ondervraagde bedrijven (30 procent) richt zich op een doelgroep van 251 tot 1000 klanten. Ruim de helft van de ondervraagde bedrijven (57 procent) kijkt ook naar kansen voor uitbreiding in het buitenland.


Groei in nieuwe klanten, omzetgroei en klanttevredenheid worden door de respondenten als de drie belangrijkste uitdagingen genoemd.


Groei personeel


Uit onderzoek is verder gebleken dat ongeveer 26 procent van de ondervraagde ict-bedrijven dit jaar nog op zoek naar nieuw personeel. Volgens Graydon zijn sectoren zoals accountmanagers, telesales, marketeers en buitendienst sales erg populair.


Dit heeft waarschijnlijk te maken dat een deel van het onderzoek zich toespitste op de inzet van marketingmiddelen. Zo blijkt ui onderzoek dat online marketing ingezet wordt door 66 procent van de bedrijven zoals direct mailings, e-mailmarketing, social media en content marketing. ‘De inzet van marketing automation staat opvallend genoeg nog in de kinderschoenen’, concludeert Graydon.




Driekwart ICT-bedrijven verwacht omzetgroei

Geen opmerkingen:

Een reactie posten