maandag 13 oktober 2014

SSD hosting of HDD hosting?

Steeds meer bedrijven maken tegenwoordig nog gebruik van hosting op HDD. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee, maar met de komst van SSD gaan steeds meer hostingbedrijven over op SSD hosting. Zo bieden enkele hostingbedrijven al VPS hosting aan op SSD en sommige bieden al SSD hosting.


Wat maakt SSD hosting nu zo interessant en wat zijn de voordelen ten opzichte van de traditionele HDD? Moet ik nu kiezen voor SSD hosting of HDD hosting?


SSD hosting of HDD hosting


In tegenstelling tot HDD bewaart de SSD alle gegevens op een microchip. Zo bestaat een HDD uit bewegende onderdelen en elke keer als er data opgevraagd moet worden, dan zal er een bepaald punt bereikt worden om deze gegevens te lezen. In het geval een SSD is dit niet zo en dit maakt SSD hosting zo aantrekkelijk.


Voordelen SSD


  • Hoge prestaties (gegevens worden tot wel 100x sneller getoond)

  • Hoge overdrachtssnelheid (het overdragen van bestanden gaat 5 keer zo snel als een HDD)

Nadelen SSD


  • Hoge kosten

  • Beperkte opslagruimte (gemiddelde capaciteit is 250GB tot 1TB)

Als u website hoge prestaties, snelle reactietijden en overdrachtssnelheden vereist dan is SSD hosting een uitstekende keuze. 


HDD hosting


Onze oude vertrouwde HDD is een harde schijf die alle data opslaat op schijven. Hard Disk Drives bestaan al jaren en eigenlijk is iedereen wel toe aan vernieuwing. Een HDD bestaat uit verschillende draaiende schijven waar data op staat. Elke keer als er data opgezet of afgehaald moet worden kost dit de nodige tijd.


Voordelen HDD


  • Veel beschikbare opslagruimte (tot wel 6TB)

  • Lage kosten

Nadelen HDD


  • Erg traag in vergelijking met SSD

Worden er dagelijks geen miljoenen bestanden opgevraagd en vergt je website geen hoge prestaties dan is HDD hosting een prima oplossing. Met andere woorden, als je een kleine website hebt waar dagelijks geen duizenden bezoekers op komen dan is HDD hosting meer dan voldoende.




SSD hosting of HDD hosting?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten