dinsdag 2 december 2014

"Cybercriminelen manipuleren beurs met gestolen informatie"





Meerdere beveiligingsonderzoekers zeggen dat een groep cybercriminelen aandelenkoersen heeft gemanipuleerd met gestolen informatie van beursgenoteerde bedrijven. De groep die door Fireeye tot ‘FIN4’ is gedoopt, zou e-mailaccounts van ruim honderd bedrijven aangevallen hebben.


Meer dan tweederde van die bedrijven waren volgens de onderzoekers actief in de zorgsector. Bij farmaceutische bedrijven is de aandelenprijs sterk afhankelijk van onderzoekresultaten en andere geheime informatie die kon worden gestolen. Friese heeft dan ook niet gezegd welke bedrijven precies getroffen zijn. De onderzoekers zeggen dan ook niet te weten of de cybercriminelen daadwerkelijk geld hebben verdiend aan hun hacks.


De getroffen firma’s bevonden zich vooral in de VS, maar het is onduidelijk waar de hackers zich precies bevinden. Volgens Fireeye blijkt uit het taalgebruik in e-mails van de hackers dat zij waarschijnlijk Amerikaans of West-Europees zijn. Het bedrijf zegt de FBI te hebben ingelicht over de groep, maar de opsporingsdienst wil tegenover persbureu Reuters niet reageren op de zaak.



"Cybercriminelen manipuleren beurs met gestolen informatie"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten