donderdag 11 december 2014

"Sony verstoort downloaders gestolen data met cyberaanval"





Sony Pictures probeert het downloaden van gestolen bedrijfsdata te voorkomen door met een cyberaanval de downloaders dwars te zitten. Zo heeft het bedrijf een DDoS-aanval gebruikt om zich te richten op websites en torrents die de bestanden beschikbaar maken. Dit meldt Recode op basis van bronnen die bekend zijn met de strategie van Sony.


De filmstudie van Sony werd onlangs getroffen door hackers, waardoor zeer grote hoeveelheden gevoelige gegevens werden gestolen. De hackers zetten deze gegevens mondjesmaat online en hebben inmiddels vijf torrentbestanden verspreidt waarin de data aangeboden wordt.


In die torrentbestanden zou Sony zich voordoen als uploaders. In werkelijkheid verstuurt het bedrijf echter niet de juiste data, waardoor het veel langzamer wordt om de bestanden te downloaden. Tot enkele jaren geleden gebruikten Sony en andere filmbedrijven een soortgelijke techniek om illegale verspreiding van films te voorkomen.


In de afgelopen dagen lekten verschillende details over aankomende Sony-films uit, omdat een enorme hoeveelheid vertrouwelijke e-mails op internet werd gezet. Zo staat een combinatie tussen de filmseries Jump Street en Men in Black op de planning en wordt de aanwezigheid van Spider-Man in een nieuwe Captain America-film overwogen.




"Sony verstoort downloaders gestolen data met cyberaanval"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten