maandag 15 december 2014

Sony-hackers beloven gegevens medewerkers achter te houden





De groep hackers die zegt verantwoordelijk te zijn voor de grote Sony-hacks heeft aangeboden niet meer informatie over medewerkers te zullen publiceren. Echter zullen de medewerkers daarvoor wel even een mailtje moeten sturen naar de hackersgroep Guardians of Peace, met daarin hun naam en functie, zo meldt Recode.


De hackers zeggen verder met een ‘kerstcadeau’ te zullen komen, doelend op de publicatie van meer gestolen gegevens. “Het cadeautje zal over grotere hoeveelheden data beschikken. En het zal interessanter zijn”, aldus de hackers.


Hack


Sony werd eind november gehackt, waarna er grote hoeveelheden vertrouwelijke documenten van het bedrijf op het internet werden geplaatst. De hackers hebben naar verluidt een “financiële vergoeding” gevraagd, die Sony negeerde. Daarna zouden de bestanden online zijn geplaatst.


Het is onduidelijk wie achter de hack zit. Sommige onderzoekers zien Noord-Korea als voornaamste verdachte, maar anderen achten het waarschijnlijker dat de hack van binnenuit is gepleegd.




Sony-hackers beloven gegevens medewerkers achter te houden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten