maandag 8 december 2014

Sony-hackers verspreiden privé-data Britse prinses





Naast de gelekte films bij Sony Pictures via torrents zijn er ook persoonsgegevens van medewerkers gelekt. Daar zit ook de privé-data van de Britse prinses Beatrice bij.


De persoonsgegevens van de Princess Beatrice of York, het vijfde kleinkind van koningin Elizabeth, zijn te vinden in de gelekte data die is gestolen bij de grote hack van Sony Pictures, meldt Forbes. Vrijdag gaven de hackers nieuwe bestanden vrij via een torrent. Daarin is ook onder meer het salaris en andere gegevens van prinses Beatrice te vinden. Beatrice werkt sinds januari bij het Londense kantoor van Sony Pictures.


Zo zou volgens Forbes meer dan 47.000 social security-nummers gelekt zijn door de hackers. In deze documenten zijn er ook paspoortnummers en creditcardgegevens.


Dreigmails


Daarnaast hebben meerdere Sony Pictures-medewerkers de afgelopen dagen dreigmails van de hackers ontvangen. Of de Britse prinses ook zulke mails heeft ontvangen is niet bekend. Zo waarschuwen de hackers in de dreigmails volgens de New York Times dat ze niet alleen de medewerkers, maar ook hun families iets aan kunnen doen, wanneer ze niet aan hun gestelde voorwaarden voldoen. Welke voorwaarden dat zijn is niet bekend.


“Wat we hebben gedaan is slechts een klein onderdeel van ons verdere plan.” De criminelen noemen zichzelf ‘Guardians of Peace’. Sony geeft nog altijd geen commentaar op de kwestie. Ook heeft het bedrijf nog geen verontschuldigingen aangeboden aan de getroffen eigen medewerkers wegens het uitlekken van hun privé-gegevens.




Sony-hackers verspreiden privé-data Britse prinses

Geen opmerkingen:

Een reactie posten