woensdag 24 december 2014

"Internetstoring Noord-Korea door cyberaanval"





Noord-Korea lijkt nu het slachtoffer te zijn van een cyberaanval. Zo heeft het internet in het land het afgelopen etmaal herhaaldelijk storingen gehad en lijkt het inmiddels volledig stilgevallen te zijn. Verschillende internationale media melden dit, die zich baseren op de website northkoreatech.org.


De VS weigert te zeggen of het verantwoordeijk is voor de grote internetstoring in Noord-Korea. Amerikaanse president Obama zei vorige week vrijdag dat zijn land “op passende wijze” zou reageren op de grote hack op Sony. Noord-Korea wordt van die hack verdacht.


Aanval


Volgens Dyn Research, een bedrijf dat zich specialiseert in het monitoren van internetverbindingen over de hele wereld, haperen de netwerken in Noord-Korea sinds eind afgelopen vrijdag.


Bovendien ligt het netwerk steeds vaker en langer plat. ”Ik heb nog nooit zo’n voortdurende onstabiliteit gezien in Noord-Korea. Meestal zijn er wel geïsoleerde piekjes, maar geen voortdurende connectieproblemen. Ik zou niet verbaasd zijn als ze te maken hebben met een soort van aanval”, aldus Dyn Research-directeur Doug Madory.




"Internetstoring Noord-Korea door cyberaanval"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten