dinsdag 16 december 2014

"Google denkt aan koop nu-knop in zoekmachine"





Google heeft laten weten dat het denkt aan het introduceren van een koop nu-knop binnen zijn zoekmachine, zodat de bezoekers Google niet hoeven te verlaten om producten aan te schaffen. Dit meldt The Wall Street Journaal wat zich baseert op anonieme bronnen. Zo melden ze dat Google momenteel de interesse van retailers peilt in een dergelijke knop.


Deze zou het mogelijk maken om producten die als zoekresultaten worden weergegeven in Google direct aan te schaffen, zonder dat consumenten hiervoor naar een aparte site moeten. Google zou de hiervoor benodigde betalingsgegevens kunnen beheren en doorsturen naar de retailer in kwestie.


Amazon


The Wall Street Journaal laten weten dat de voorgestelde knop met name een middel van Google in de strijd tegen Amazon is. Google is namelijk naar verluidt niet blij met het verlies van verkeer aan de webwinkel. 


Dit vanwege gebruikers die eerst googelen op een product, maar daar vervolgens verder naar zoeken via Amazon omdat de webwinkel in de zoekresultaten naar voren komt. Een koop nu-knop in samenwerking met grote webwinkels zou dit probleem kunnen ondervangen. Google wilde tegenover de Amerikaanse krant niets bevestigen.


Eerder introduceerden Facebook en Twitter al wel soortgelijke knoppen op hun websites en apps.




"Google denkt aan koop nu-knop in zoekmachine"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten