donderdag 4 december 2014

Sony ontkent aanwijzen Noord-Korea als bron van hack





Sony ontkent dat het Noord-Korea officieel aanwijst als bron van de recente hack. Dit bevestigd Sony tegenover persbureau AP, nadat Recode op basis van twee ingewijden had bericht dat Sony wél Noord-Korea als bron van de hack zou aanwijzen.


“Het bericht van Recode is niet juist. We blijven deze zeer geavanceerde hack onderzoeken”, aldus een woordvoerder van Sony. Het Japanse bedrijf heeft de authenticiteit van de gelekte interne documenten inmiddels bevestigd.


Sony Pictures Entertainment werd vorige week getroffen door een grote hack, waarbij niet alleen nog te verschijnen films en scripts uitlekten, maar ook de persoonlijke gegevens van bijna vierduizend medewerkers en gevoelige bedrijfsdocumenten


Noord-Korea


Zo doen er nog langer geruchten de ronde dat Noord-Korea achter de hack zit. Dit omdat de software die gebruikt is, al eerder gebruikt werd bij een aanval op Zuid-Korea. Bovendien wordt in één van de te verschijnen Sony-films Noord-Korea op de hak wordt genomen. In comedy The Interview proberen karakters gespeeld door acteurs James Franco en Seth Rogen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un om te brengen.




Sony ontkent aanwijzen Noord-Korea als bron van hack

Geen opmerkingen:

Een reactie posten