vrijdag 5 december 2014

Naar welke domein extensie zoek jij nog?





Zo gaan er nog veel nieuwe extensies vrij komende de komende periode en de verwachting is dan ook dat er een enorme ‚run’ komt op de nieuwe populaire domein extensies. Zo kun je in België de .GENT extensie registreren.


In de zogenaamde Sunrise, Limited Registration Period en Landrush werden er al bijna 1.000 domeinnamen vastgelegd. Dankzij duidelijke procedures en een faire prijszetting was .GENT toegankelijk voor zowel bedrijven, particulieren als non-profitorganisaties uit het Gentse. Nu de General Availability is aangebroken, wat wil zeggen dat .GENT-domeinnamen nu door iedereen kunnen geregistreerd worden zonder voorafgaande validatie of identificatie, is de extensie hiermee officieel gelanceerd!


Iedereen in de wereld kan nieuwe gTLD’s registreren en dat betekent ook in Nederland. Zo zijn er tot nu toe in Nederland ruim 38.000 geregistreerd en daarmee staan we wereldwijd gezien op de 11e plaats.


Voorbeelden van gebruik hebben we in Nederland alleen nog niet gezien. .frl is de eerste ‘Nederlandse gTLD’. .frl is het domein voor Friesland. Op dit moment vindt de selectie van de eerste 100 pioniers plaats. De allereerste pionier gaat 2 december 2014 live. En .Amsterdam zit er ook aan te komen.


Naast regionale extensies zal er in de nabije toekomst weer heel veel mogelijk zijn om erbij te registeren. Welke extensie zoek jij nog? Heb je een creatieve extensies? Laat het ons weten!




Naar welke domein extensie zoek jij nog?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten