dinsdag 31 maart 2015

Agenten stalen bitcoins bij Silk Road-onderzoek





De twee agenten die mogelijk betrokken waren bij het onderzoek naar de zwarte markt Silk Road, hebben tijdens het onderzoek vermoedelijk bitcoins gestolen. Dit heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie bekendgemaakt.


Deze website, wat eigenlijk een soort online zwarte markt was, is in 2013 offline gehaald. Op deze website werden allerlei illegale zaken verhandeld, waarom drugs en wapens. Deze gebruikers konden gewoon anoniem en ontraceerbaar handelen en betalen met de virtuele munt bitcoin. De bitcoins die de mensen achter Silk Road opstreken zijn na het onderzoek in beslag genomen.


Diefstal


De twee agenten die betrokken waren bij dit onderzoek, worden op dit moment verdacht van witwassen, stelen van bitcoins en van fraude. Zo zou één agent met valse account en illegale handelingen de digitale valuta gestolen hebben bij de staat en bij degenen waar onderzoek naar gedaan werd.


De andere agent zou de controle gehad hebben over de grote hoeveelheid bitcoins tijdens het onderzoek. Deze agent sluisde een deel van de voorraad weg naar zijn eigen account en dit zou omgerekend zo’n 740.000 euro waard zijn.


Een 22-jarige Nederlander die zeer actief was op de site, moet nog terechtstaan in de VS. Hij kan veertig jaar cel krijgen. Silk Road werd op het internet opgevolgd door de website Silk Road 2.0. De server van die website stond een tijdje in Nederland. In november 2014 werd ook die site platgelegd.




Agenten stalen bitcoins bij Silk Road-onderzoek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten