woensdag 25 maart 2015

"Nederlands internet 15 procent sneller geworden in 2014"





Uit onderzoek is gebleken dat de gemiddeld Nederlandse internetverbinding aan het eind van 2014 15 procent sneller was dan een jaar eerder. Dit blijkt uit het State of the Internet-rapport van internetbedrijf Akamai, wat elk kwartaal verschijnt.


Zo lag de gemiddelde verbindingssnelheid in Nederland in het vierde kwartaal van 2014 op 14,2 Mbps, wat 1,8 megabyte per seconde is. Hiermee staat Nederland wereldwijd op de zesde plaats.


Op dit moment heeft Zuid-Korea nog steeds verreweg het snelste internet met een gemiddelde snelheid van 22,2 Mbps en daarna volgen Hong Kong en Japan met 16,8 en 15,2 Mbps. In Europa hebben alleen de mensen in de landen Zweden en Zwitserland snellere verbindingen dan in Nederland. Wereldwijd ligt de gemiddelde verbindingssnelheid op 4,5 Mbps en dat is 20 procent meer dan een jaar eerder.


Internetsnelheden


In het Verenigd Koninkrijk is de mobiele internetsnelheid verreweg het hoogst met gemiddeld 16 Mbps. Geen enkel ander land doorbrak de grens van 10 Mbps. Het is onduidelijk wat dit verschil verklaart, maar mogelijk zijn er relatief veel Britten aangesloten op 4G-verbindingen. In Nederland is de gemiddelde mobiele snelheid volgens Akamai 6,3 Mbps. Dat is gemiddeld voor een Europees land.




"Nederlands internet 15 procent sneller geworden in 2014"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten