vrijdag 13 maart 2015

Nieuwe ransomware maakt games onspeelbaar





Er is een nieuwe vorm van ransomware versleutelt geen persoonlijke bestanden van de gebruiker, maar de games die de gebruiker speelt. Dit laat het beveiligingsbedrijf Bromium dat dit in een rapport stelt en volgens Bromium is het de eerste keer dat ransomware zich volledig op games richt. Dit is een cryptolocker-variant versleutelt bestanden in gamefolders zooals Warcraft 3 en Call of Duty. Door deze bestanden te versleutelen kan de gebruiker geen games meer spelen. Wanneer je de versleuteling ongedaan te maken vraagt ransomware om een betaling met bitcoins.


De ransomware word geinstalleerd via een flash-banner in een lek in Opera en Internet Explorer misbruikt. Als de gebruiker op de flashbanner klikt wordt de gebruiker naar een website doorgestuurd die de malware via een lek probeert te installeren.


Jongeren


“Het versleutelen van deze games laat een evolutie in de crypto-ransomware zien, waarbij cybercriminelen zich op niches richten”, zegt Bromium. Volgens het beveiligingsbedrijf zouden jongeren geen belangrijke bestanden op hun computer bewaren en foto’s in de cloud opslaan. “Zelfs voor volwassenen kunnen deze aanvallen frustrerend zijn”, aldus Bromium.




Nieuwe ransomware maakt games onspeelbaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten