vrijdag 20 maart 2015

Browsermaker Opera koopt bedrijf om surfen veiliger te maken





Opera heeft laten weten dat het zijn webbrowser veilig wilt maken voor gebruikers met de aankoop van surfeasy, de maker van een app voor verbindingen via een virtual private network (VPN). Deze overname komt voort uit de groeiende vraag naar veiliger surfen. De apps van Surfeasy sturen internetverbindingen via hun eigen servers en versleutelen alle inhoud, waardoor ze moeilijker af te luisteren zijn.


“De vraag van internetgebruikers of ze het internet kunnen vertrouwen wordt steeds groter. Ze zijn actief op zoek naar beveilingsoplossingen voor hun telefoons en computers”, verklaart Opera-baas Lars Boilesen. Opera is verder van plan om de apps van Surfeasy voorlopig los aan te blijven bieden en daar valt onder andere ook de Surfeasy Private Browser onder. Het is een VPN-product wat op usb-sticks gezet kan worden en is geschikt voor personen die op verschillende en door meerdere mensen gebruikte apparaten werken.


Zo is het nog niet bekend wanneer de functies van Surfeasy in Opera geïntegreerd worden. Opera Max, een app voor databeheer en databesparing, Opera Coast, voor content aanbeveling, en de browser van Opera zullen in ieder geval door de deal getroffen worden. Opera heeft vooral in opkomende markten vrij veel gebruikers. Dat komt mede door deelname aan het Internet.org-initiatief, waarmee Facebook en andere bedrijven het internet gratis naar iedereen willen brengen.




Browsermaker Opera koopt bedrijf om surfen veiliger te maken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten