dinsdag 31 maart 2015

"NSA overwoog verzameling Amerikaanse telefoondata te staken"





Voordat Edward Snowden zijn onthullingen publiceerde heeft de Amerikaanse inlichtingendienst NSA overwogen om de verzameling van telefoongegevens van Amerikanen te staken. Dit hebben meerdere anonieme bronnen laten weten.


Ook nadat Snowden de documenten uit liet lekken heeft de NSA de verzameling van gegevens over het Amerikaans telefoonverkeer altijd stellig verdedigd, zonder te melden dat er intern al wat besproken wat het nu van de data is.


De bronnen vertelde dat sommige medewerkers van de NSA niet geloofden dat de kosten van het programma opwogen tegen de magere voordelen ervan. Het voorstel om een einde te maken aan de verzameling van telefoongegevens zou door belangrijke bestuurders zijn gezien, maar was niet tot het niveau van directeur Keith Alexander doorgedrongen.


Congres


In Amerika is er een grote ophef ontstaan over het verzamelen van gegeven bij de Amerikaanse providers, omdat het doel van de NSA eigenlijk is om buitenlandse communicatie te onderscheppen. Echter door de onthullingen van Edward Snowden is de verzameling doorgezet.


De wet die dit goedkeurt loopt echter in juni af. Het is onduidelijk of er steun is in het Amerikaanse congres voor een verlenging van de wet.


 




"NSA overwoog verzameling Amerikaanse telefoondata te staken"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten