vrijdag 20 maart 2015

Website anti-censuurgroep China aangevallen





De Chinese anti-censuurgroep Greatfire.org heeft laten weten dat er gerichte aanvallen op de website gepleegd zijn. Hierdoor heeft de dienst die Chinezen toegang moet verschaffen tot gecensureerde pagina’s veel moeite om in de lucht te blijven.


Op de website van Greatfire.org wordt er in een bericht geschreven dat deze aanvallen als sinds dinsdag bezig zijn. De organisatie laat verder weten dat het de eerste keer dat er zo’n dergelijke aanval op de website uitgevoerd is. Op dit moment wordt de website miljarden keren zonder gericht doel geraadpleegd en de organisatie denkt dat het bedoeld is om de site te doen vastlopen.


GreatFire.org zegt niet zeker te weten wie er achter de aanvallen zit, maar de aanvallen worden in verband gebracht met de Chinese overheid. Die voert al enige tijd druk uit op de organisatie. Diensten van Google, Facebook en Youtube zijn al jaren niet te gebruiken in China. De bevolking is aangewezen op alternatieven die door de staat nauwlettend in de gaten worden gehouden.




Website anti-censuurgroep China aangevallen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten