maandag 9 maart 2015

Kamp wil sneller internet op platteland stimuleren





Minister Kamp heeft laten weten dat het de inwoners van Nederlandse buitengebieden toegang krijgen tot sneller internet via bekabelde of draadloze netwerken. Dit zal hij maandag in een brief schrijven aan de Tweede Kamer, meldt het ministerie.


Kamp zal ondernemers vanaf 1 september de mogelijkheid geven om een vergunning aan te vragen voor het aanbieden van internet via een radiofrequentie. Zo zou een dunbevolkt gebied, waar het aanleggen van internetkabels niet rendabel is, relatief gemakkelijk een snelle internetverbinding kunnen krijgen. De minister wil hiervoor de 3,5GHz-frequentie gaan inzetten, maar zal de gebruikte technologie niet noemen. Deze frequentie werd voorheen gebruikt door het Ministerie van Defensie.


Kabels


Kamp wil naast het gebruik van draadloze technologie ook het aanleggen van telecomkabels in buitengebieden stimuleren. Zo wil hij ervoor zorgen dat deze kabels langer ongebruikt mogen blijven zonder dat hier belasting over hoeft te worden betaald.


Bovendien moet de aanleg van snel internet worden gestimuleerd door het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI), vindt de minister. Kamp zegt daar in Brussel op te zullen aandringen. Er zijn in Nederland bijna zeven miljoen breedbandaansluitingen. Er zijn echter zo’n 300.000 mensen en bedrijven op plekken waar snel internet niet beschikbaar is.




Kamp wil sneller internet op platteland stimuleren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten