dinsdag 3 maart 2015

Obama bezorgd over nieuwe encryptieregels China





Barack Obama heeft laten weten dat hij zich zorgen maakt om de nieuwe regels in China, die vereisen dat technologiebedrijven hun encryptiesleutels aan de Chinese overheid overhandigen. Dit vertelt de Amerikaanse president in een interview met Reuters. Obama vertelt verder dat hij de Chinese president Xi zeer duidelijk heeft gemaakt dat er iets veranderd moet worden, wanneer ze zaken willen blijven doen met de Verenigde Staten.


China heeft de nieuwe regels al in januari al aangekondigd en geeft aan dat de nieuwe regels belangrijk zijn om staats- en bedrijfsgeheimen te beveiligen. Volgens de Amerikaanse president Obama komen de regels op neer dat buitenlandse bedrijven al hun gevoelige data over moeten handigen, zodat de Chinese overheid de gebruikers van de diensten in de gaten kan houden. “Zoals je misschien kunt voorstellen zijn techbedrijven niet bereid dat te doen”, aldus Obama.


De Amerikaanse president denkt bovendien dat de regels tegen China kunnen werken. “Op de lange termijn zal het de Chinese economie schaden omdat ik niet denk dat er één Amerikaans, Europees of welk internationaal bedrijf dan ook is dat er mee akkoord gaat persoonlijke data te overhandigen aan een overheid.”




Obama bezorgd over nieuwe encryptieregels China

Geen opmerkingen:

Een reactie posten