maandag 9 maart 2015

Hackers veroordeeld voor stelen miljard e-mailadressen en verzenden spam





De Verenigde Staten hebben twee Vietnamese hackers die in Nederland verbleven, veroordeeld voor het hacken van verschillende bedrijven om in totaal een miljard e-mailadressen te stelen en spam naar te versturen. Dit meldt het Amerikaans Ministerie van Justitie. De derde veroordeelde is een Canadese inwoner die het geld dat wat werd verdiend met het verzenden van spam witwaste.


Zo hebben de hackers tussen 2009 en 2012 een miljard e-mailadressen gestolen door in te breken bij verschillende bedrijven en e-maillijsten binnen te halen. Dit is onder andere gebeurt bij de Amerikaanse winkelketens Walgreens en Best Buy. De hackers hebben mogelijk ook bij Epsilon Marketing ingebroken, wat een bedrijf dat rond 2011 ongeveer 250 miljoen e-mailadressen beheerde voor verschillende bedrijven.


Miljoenen dollars


De namen en e-mailadressen werden gebruikt om spam naar te versturen, waar de twee Vietnamezen en Canadees geld mee verdienden. De mannen zouden miljoenen dollars hebben verdiend met het versturen van spam. Volgens de Amerikaanse politie handelden de hackers onder andere vanuit Nederland.


Gearresteerd


Eén van de hackers, de 25-jarige Giang Hoang Vu, is in 2012 in Deventer gearresteerd. Deze hacker zou op 5 februari 2015 schuldig gepleit te zijn aan computerfraude. Deze man zal op 21 april van dit jaar voorgeleid worden aan een Amerikaanse rechtbank.


De 33-jarige Canadees David-Manuel Santos Da Silva is op 12 februari van dit jaar in de Verenigde Staten opgepakt. De derde persoon, de 28-jarige Vietnamees Viet Quoc Nguyen, is nog steeds voortvluchtig. Hij wordt verantwoordelijk gehouden voor de hacks.




Hackers veroordeeld voor stelen miljard e-mailadressen en verzenden spam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten