donderdag 26 maart 2015

Amerikaanse internetbedrijven dienen aanklacht in tegen netneutraliteit





De nieuwe regels omtrent netneutraliteit zijn in Amerika bij sommige internetbedrijven niet goed gevallen. Deze bedrijven spannen daarom een rechtzaak aan waarmee ze de nieuwe internetregels aan banden willen leggen.


Het onafhankelijke Amerikaanse overheidsorgaan Federal Communications Commission (FTC) heeft twee weken geleden de nieuwe regels voor netneutraliteit geïntroduceerd. Door deze wetgeving zal de overheid meer invloed op internetverkeer


Hierdoor mogen providers niet meer internetverkeer voor gebruikers langzamer maken of blokkeren. Daarnaast mogen providers in bepaalde situaties aan betaalde diensten zoals Netflix geen extra kosten vragen voor het sneller doorgeven van de dienst.


De US Telecom Association, een organisatie die veel grote providers vertegenwoordigt, heeft inmiddels een klacht tegen de regels ingediend, meldt Cnet.


Legaal niet houdbaar


“Onze leden voeren hun activiteiten uit in overeenstemming met het principe van een open internet. We geloven niet dat de stap van de FCC naar reguliering legaal houdbaar is”, verklaart US Telecom Association. Bovendien stelt de organisatie dat de regels in strijd zijn met de Amerikaanse wet.


Netneutraliteit betekent dat alle soorten internetverkeer gelijk moeten worden behandeld door providers. Daarbij mag niet worden gediscrimineerd tussen verschillende diensten. Ook in Nederland en Europa is er discussie over het onderwerp. In Nederland geldt momenteel wel al netneutraliteit.




Amerikaanse internetbedrijven dienen aanklacht in tegen netneutraliteit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten