Web staat voor wereldwijd web en site betekent plaats of plek. Site is een Engels woord, maar is helemaal “ingeburgerd” en wordt als zodanig door bijna iedereen gebruikt. Synoniemen voor website zijn weblocatie en webstek. Deze woorden worden zelden gebruikt. Websites zijn voor iedereen met een computer toegankelijk, voor blinden en slechtzienden zijn er aanpassingen mogelijk. Je hebt daarvoor gespecialiseerde hulpmiddelen nodig.
Waar wordt een website voor gebruikt?
De doelen van een website zijn onder andere het verstrekken van gegevens, informatie over je bedrijf, over je producten, boekbesprekingen en verslagen, maar ook vacatures worden op een website geplaatst en je kunt ermee internetbankieren. Denk ook aan Facebook, waardoor er eenvoudig contacten gelegd kunnen worden tussen mensen. Nog een mooi voorbeeld van een website, die erg vaak wordt bekeken, is You Tube (wie kent het niet!), waarop je muziek kunt beluisteren en/of filmpjes kunt bekijken. Van een website, die artikelen te koop aanbiedt, is het verstandig om te weten of deze betrouwbaar is, zeker als je vooraf betaalt. Ook wanneer je informatie op een bepaalde website opzoekt, is het raadzaam om de bron te bekijken. Wees alert, want niet alle informatie hoeft juist te zijn.
Betaald of onbetaald
Websites kun je onderverdelen in betaalde en onbetaalde websites en bijvoorbeeld ook in beveiligde en niet beveiligde websites. Controleer of je te maken hebt met een betrouwbare eigenaar (van de website). Houd er steeds rekening mee, dat er “internet criminelen” dag en nacht bezig zijn om jouw persoonlijke of andere belangrijke gegevens te onderscheppen.
Websites zijn te vinden via het internet. Het internet zou je kunnen omschrijven als een grote en uitgebreide “bibliotheek”, die is onderverdeeld in websites, met de meest uiteenlopende onderwerpen. Op een pagina vind je allerlei informatie door middel van tekst, afbeeldingen en zelfs door middel van video’s. Deze informatie wordt opgeslagen en deze pagina’s worden op een webserver geplaatst. Via internet kun je de pagina’s telkens weer opvragen als je dat wenst.
Waar komt het woord website vandaan?
Geen opmerkingen:
Een reactie posten