woensdag 17 september 2014

5 SEO tips voor het opzetten van een goede website

Elke dag opnieuw is het Google die met kleine wijzigingen zorgt dat de zoekmachine de optimale resultaten voor zoekers blijft weergeven. Met elke dag een kleine update en met af en toe een grote update blijft het systeem uitstekend draaien, een systeem waar jij natuurlijk goed in gevonden wilt worden. Door jezelf te richten op een goede SEO kan je de rankings optimaal bereiken en goede gevonden. Met vijf tips voor een goede SEO kan je alvast een goede start maken om jouw website hoger in de zoekmachines te krijgen.


Tip 1: Zorg dat je website meerwaarde heeft

Elke dag opnieuw komen er nieuwe sites online en wordt het dus steeds belangrijker om te zorgen dat de content op je website uniek is. Ook Google maakt steeds meer gebruik van nieuwe technieken, waardoor de waarde van de website voor gebruikers steeds beter te controleren is. In principe is het zo dat de kwaliteit van je website van belang is. Heb je een goed ontwikkelde website met relevante informatie, dan zal je ook hoger in de rankings geplaatst worden. Zorg er dus voor dat jouw website van waarde is en dat een bezoeker er ook echt iets aan heeft om je site te bezoeken.


Tip 2: Blijf je content updaten en vernieuwen

Het vernieuwen en optimaliseren van je website content hoort ook bij een goede SEO. Door middel van blogs kan je makkelijk snel nieuwe waardevolle content plaatsen op je website. Met een blog hou je de informatie helemaal up-to-date wat belangrijk is voor een goede positie in de zoekmachine. Websites die niet goed worden bijgehouden of al jaren niet zijn bijgewerkt zullen dus steeds verder wegzakken tussen de relevante zoekresultaten. Het plaatsen van blog content is dus niet alleen belangrijk voor je bezoekers, maar ook om je website geheel actueel te kunnen houden.


Tip 3: Maak beter één grote website in plaats van meerdere kleine

Veel mensen denken vaak dat ze met meerdere kleine websites heel wat kunnen bereiken. Toch is het voor een bepaalde niche bij één website houden toch beter. Daar de zoekmachines websites op waarde beoordelen zal een website met meer informatie waardevoller zijn als een kleine site. Je kunt dus beter een website altijd helemaal up-to-date houden en alle nieuwe informatie op één website toevoegen. Hoe groter je website is, des te meer informatie bezoekers op de website kunnen krijgen. Hierdoor is jouw website veel waardevoller en zal je sneller een hogere ranking kunnen bereiken.


Tip 4: Het belang van Social Media wordt steeds groter

Het marktaandeel van social media wordt ook voor websites en rankings in zoekmachines steeds belangrijker. Niet alleen wat jij op social media plaatst is belangrijk, maar ook wat Google op jouw social media vindt. Belangrijk bij social media is dat je mensen weet te bereiken die ook echt geïnteresseerd zijn in jouw informatie of product. Zo kan je de diensten maximaal aanbieden en tot het hoogste resultaat komen.


Niet alleen de berichten die op social media plaatst zijn belangrijk, maar ook de links die je plaatst naar je websites. Waar je normaal speciaal backlinks zal gaan regelen is een backlink via social media heel makkelijk te genereren. Wat vooral van waarde is, is dat jouw fans berichten en links delen om de waarde van het bericht te vergroten. Met het delen en liken van berichten kunnen bezoekers dus van waarde zijn om een betere ranking in de zoekmachines te genereren.


Tip 5: Zorg voor een optimaal gebruik van de website voor gebruikers

Dat je website handig in elkaar steekt is erg handig voor de bezoekers. Een goede navigatie structuur is makkelijk te begrijpen en boven alles goed te gebruiken voor iedereen. Interne links gebruiken is ook van belang om je bezoekers goed van dienst te kunnen zijn. In plaats van het zoeken naar een knop kunnen ze gewoon in je content doorklikken naar een bepaald onderwerp of een bepaalde pagina.


Tot slot is het van belang dat je van je website ook een mobiele versie beschikbaar hebt. Steeds meer internet gebruikers zoeken websites en informatie via een mobiele telefoon of tablet. Als zij zoeken via Google via één van deze apparaten, dan zal de zoekmachine ze eerder een mobiele website als resultaat geven, dan een gewone website. Gebruik deze tips optimaal om jouw website beter vindbaar te maken in de zoekmachines en zo nog meer bezoekers aan te kunnen trekken.




5 SEO tips voor het opzetten van een goede website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten