dinsdag 9 september 2014

Facebook bereid om miljarden dollars uit te geven

De oprichter van Facebook Mark Zuckerberg maakte vrijdag bekend bereid te zijn om miljarden dollars uit te geven om heel de wereld te verbinden met Internet. Dit deed hij op een bijeenkomst in Mexico-Stad die georganiseerd werd door América Móvil, voorzitter Carlos Slim.


Zuckerberg vertelde dat waar zij echt om geven het verbinden van iedereen is over heel de wereld. Ook als dat betekend dat Facebook de komende tien jaar miljarden dollars hierin moet steken om het mogelijk te maken. Op lange termijn zal dat goede effecten hebben voor ons en voor de rest van de hele wereld. Volgens een schatting zal eind 2014 ongeveer 3 miljard mensen beschikken over internet, bijna de helft daarvan heeft zich aangemeld bij Facebook, dat komt op 1,3 miljard mensen. De totale wereldbevolking is ruim 7 miljard, het zal dus wel even tijd kosten om iedereen te voorzien van internet.


Whatsapp

Ook de overname van Whatsapp zal een grote bijdrage leveren aan het uitbreiden van aantal mensen dat verbonden is via internet. Zuckerberg denkt dat Whatsapp het wereldwijde berichtenplatform zal worden, hij hoopt dat in de loop der tijd 2 tot 3 miljard mensen verbonden kunnen worden met deze berichtendienst wereldwijd.


Vorig jaar startte Facebook het initiatief internet.org waarmee het mogelijk is om samen met andere technologiebedrijven internet aan te bieden in ontwikkelingslanden. Toch is het sociale netwerk van Zuckerberg niet het enige netwerk met ambitie. Google werkt namelijk samen met Project Loom aan een vergelijkbaar plan als dat van Zuckerberg. Hiermee kan het met onder andere satellieten, drones en wifi ballonnen internet aanbieden overal ter wereld, ook op de meest moeilijk begaanbare plaatsen.




Facebook bereid om miljarden dollars uit te geven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten