zondag 7 september 2014

Meer bezoekers met SEO Tips

De tips van SEO beginnen niet halverwege het bouwen van een website, maar vanaf elke steen die gelegd moet worden zal je goed op de SEO moeten letten. Met Search Engine Optimalization (SEO), zorg je ervoor dat je website beter gevonden kan worden in zoekmachines als Google. Hierdoor heb je naar verwachting meer bezoekers en webwinkels meer klandizie.


Tip 1: Let op je site structuur

Wanneer de website gebouwd wordt is het belangrijk ervoor te zorgen dat je website makkelijk benaderd kan worden. Dit moet je doen door niet teveel javascripts te gebruiken, zodat de Crawlers makkelijk je website kunnen scannen. Met een handige tool als de Google Webmaster Tool kan je erg makkelijk zien of er fouten zijn en waar je dus moet beginnen om je site te verbeteren. Een foutloze website scoort hoger in Google, omdat deze beter kan worden geïndexeerd.


Tip 2: Let op de opmaak

Het optimaliseren van een webpagina kan ideaal door goed gebruik te maken van verschillende tags. Zo heb je de H1, H2, H3, Alt en Title tags die je kunt gebruiken. Alt tags en Title tags zijn vooral van toepassing op je afbeeldingen. Door woorden te gebruiken die ook met regelmaat voorkomen in je content kan je makkelijker worden gevonden.


Tip 3: Hou je laadsnelheid goed in de gaten

Het ranken van je website wordt mede bepaald door de snelheid van de webpagina’s. Als je webpagina’s snel geladen kunnen worden komt dit ten goede van je ranking in de zoekmachine. In de Tool kan je zien welke scripts en afbeeldingen er volgens de tool te lang over doen om te laden. Wanneer je dit snel aanpast zal het effect op je rankings minimaal zijn.


Tip 4: Zorg voor voldoende content

Het schrijven van content voor je website is erg belangrijk om een goede ranking in de zoekmachine te kunnen bereiken. Dit moeten uiteraard geen pagina’s lange tekst zijn, maar een artikel van zo’n 400 tot 600 woorden is vaak al ruim voldoende. De dichtheid van je zoekwoorden moet je hierbij bepalen tussen de 4 en 8 procent van je gehele content. Synoniemen en onderwerpen moeten een H3 tag mee krijgen en belangrijke zoekwoorden dikgedrukt. Schrijf nooit content die al ergens bestaat door dit letterlijk over te typen, maar zorg ervoor dat alle content helemaal uniek is.


Tip 5: Verlaag het bounce percentage

Zorg ervoor dat mensen lang op je website blijven en niet snel de pagina’s verlaten. Dit kan je doen door je pagina’s interessant te houden. Met een laag bounce percentage is je kans van slagen met een website namelijk veel hoger.


Tip 6: Linkbuilding om beter te scoren

Het plaatsen van links naar je website op andere pagina’s is een goede tip om je vindbaarheid te verhogen. Gebruik hierbij als anchor het zoekwoord waarop je gevonden wilt worden in de zoekmachines. De linkbuilding die je doet moet uiteraard met het zoekwoord ook weer terug komen in de Title, Description en in je content. Het plaatsen van backlinks moet je met beleid doen en niet in één keer honderden links regelen op verschillende websites. Met een aantal links per week kan je langzaam stijgen in de zoekmachines. Wanneer er te snel veel links worden toegevoegd kan een zoekmachine dit zien als spammen, wat de rankings niet ten goede komt.


Tip 7: Rich Snippets

Weet je niet wat Rich Snippets zijn? Dit zijn stukjes code die aan een webpagina kunnen worden toegevoegd, waarmee de zoekmachine in één keer meer informatie ontvangt. Met Rich Snippets is het mogelijk om een review te laten zien of een afbeelding van de auteur aan het bericht in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google mee te geven.


Tip 8: Ben vindbaar en gebruik social media

Social media zijn deze dagen erg populair en de meeste mensen zijn er dan ook wel op te vinden. Laat bezoekers via je website weten dat er social media beschikbaar zijn waar ze informatie kunnen vinden. Maak gebruik van acties waarin je oproept tot het delen of liken van berichten. Doe dit in combinatie met bijvoorbeeld een prijsactie om je volgers te activeren om jou te helpen. Elk social media bericht dat je plaatst wordt door Google ook weer gezien als een backlink wat ervoor kan zorgen dat je rankings verbeteren.


Tip 9: Voer een SEO Check uit

Als je gebruik hebt gemaakt van de vele tips die hierboven beschreven staan is het van belang om goed te controleren of deze effect hebben. Dit kan je doen door middel van een SEO Check, maar ook door zelf verschillende tools te gebruiken.


Tip 10: Update je website met enige regelmaat

Je moet voor ogen houden dat een website nooit helemaal klaar is. Er kan altijd weer wat nieuws worden bedacht wat een website interessant kan maken. Daarbij is het goed voor je rankings om je website up-to-date te houden. Zolang de zoekmachines zien dat jij veranderingen aanbrengt weten zij dat de website interessant blijft. Door alle tips toe te passen bij het updaten van je site zal de zoekmachine zelfs wellicht zorgen voor een hogere ranking.




Meer bezoekers met SEO Tips

Geen opmerkingen:

Een reactie posten