donderdag 18 september 2014

Google geeft My Maps app een nieuw leven

Google heeft ervoor gezorgd dat de My Maps app weer een nieuw leven krijgt, als het ware een tweede leven. Met deze app kunnen kaarten gepersonaliseerd worden. De kaarten uit Google Maps kunnen gepersonaliseerd worden met de My Maps app. Dit onder meer met routers, pins en labels die toegevoegd kunnen worden.


Vernieuwde versie

In de vernieuwde versie van My Maps app is het nu ook mogelijk om verschillende kleuren te gebruiken, locaties uit spreadsheet te importeren en is het ook mogelijk om de kaarten makkelijker te delen met anderen. Maar My Maps is niet helemaal nieuw, al eerder bestond deze app en werd toen vervolgens veranderd tot My Places. In het begin van dit jaar werd de app stil gezet door Google omdat in februari een nieuwe versie van Google Maps verscheen en My Places niet meer ondersteund werd.


Kaarten

De kaarten die gemaakt zijn in de oude My Maps app zullen voor het einde van dit jaar overgeplaatst worden naar de nieuwe versie van My Maps. De app is tot op heden alleen beschikbaar voor Android maar daarnaast is er nog een web versie beschikbaar. Ook is er een uitgebreidere Pro versie beschikbaar waar voor betaald moet worden.




Google geeft My Maps app een nieuw leven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten