dinsdag 9 september 2014

Facebook 200 miljard dollar of meer waard

Afgelopen maandag is bekend gemaakt dat de beurswaarde van Facebook op is gelopen tot meer dan 200 miljard dollar. Dit is ongeveer 155 miljard euro. Hierdoor staat het sociale netwerk nu op de rand van de top 20 van de meest waardevolle bedrijven ter wereld. Maandag liep het aandeel Facebook bijna 1% op tot 77,89 dollar. De totale waarde van het bedrijf steeg daardoor tot 201,5 miljard dollar. Het hele aandeel Facebook is bijna 10% meer waard geworden sinds het eind juli met goede kwartaalcijfers kwam.


Het begin van Facebook

In mei 2012 ging Facebook voor 38 dollar per aandeel naar de beurs. Het aandeel zakte in het begin steeds weg en pas in augustus van 2012 is de introductiekoers overtroffen. De koers schoot sinds september vorig jaar omhoog. Oprichter en topman Mark Zuckerberg is door de gunstige ontwikkeling van de beurskoers van Facebook de op twaalf na rijkste persoon ter wereld, in ieder geval op papier!


Waardevolle bedrijven

Intussen heeft Facebook de Japanse autofabrikant Toyota overvleugeld op de lijst met meest waardevolle bedrijven. Facebook bezet daarop nu de 22e plaats, achter telecombedrijf Verizon. Het gaat de goede kant dus zeker op en zij zijn er dan ook erg trots op. Hoelang ze het vast weten te houden en of ze nog verder gaan stijgen is nog niet te zeggen, maar die kans bestaat zeker.




Facebook 200 miljard dollar of meer waard

Geen opmerkingen:

Een reactie posten