maandag 1 september 2014

Microsoft moet e-mails overhandigen

Microsoft moet van de rechter enkele Europese e-mails overhandigen aan de Amerikaanse overheid. De rechter heeft doorgang gegeven aan het bevel, weet Reuters te melden. Het bedrijf was eerder in beroep gegaan, maar dezelfde rechter oordeelde voor de tweede keer dat Microsoft verplicht is om de mails te verstrekken.


Preska

Loretta Preska, de Amerikaanse rechter, oordeelde destijds dat Microsoft wel de tijd had om in beroep te gaan en de mails nog niet meteen hoefde te overhandigen. De aanklagers zeggen dat de uitspraak nog niet definitief is, dit omdat er geen juridische reden is om het bevel op te schorten. Preska is het daar mee eens, zij oordeelde dat de schorsing slechts een bevestiging is dat de overheid het gerechtelijk bevel tijdelijk niet uitoefent.


Hoger beroep

Microsoft zal het bevel gaan aanvechten door in hoger beroep te gaan. Een woordvoerder meldt dat er naar de juiste procedure wordt gezocht om dit te laten gebeuren. Microsoft heeft aangegeven dat het de mails alsnog niet gaat overhandigen en het hoger beroep afwacht. Microsoft en de aanklagers moeten voor 5 september laten weten op welke wijze ze de zaak voor wilt zetten.


Ierland

De rechtszaak gaat om een aantal e-mails die in Ierland opgeslagen zijn. Volgens de Verenigde Staten moeten deze e-mails aan de overheid overhandigd worden. In december werd een uitgevaardigd zoekbevel door een rechter in New York al goedgekeurd.




Microsoft moet e-mails overhandigen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten