dinsdag 30 september 2014

Eurofiber levert Uniserver glasvezelnetwerk van 10 Gbps

De cloud hoster Uniserver heeft voor zijn glasvezelnetwerk van 10 Gbps voor zijn IAAS-activiteiten. Het volledig redundant uitgevoerde netwerk werd gerealiseerd door Eurofiber. Zo wordt het hoofdkantoor van Uniserver in Alkmaar met drie datacenters in Amsterdam en een vierde datacenter in Maastricht verbonden, zegt Hugo van Diepen, directeur en medeoprichter van Uniserver.Uniserver koos voor de Optical Transmission Services (OTS) van Eurofiber.


Zo wordt de lage en constante latency van deze oplossing zeer geschikt voor cloud-, IAAS- en datacentertoepassingen. OTS is gebaseerd op de Dense Wavelength Division Multiplexing oftewel DWDM-technologie. Dit maakt het qua kosten zeer aantrekkelijk bij lange afstanden. Op basis van de OTS-oplossing kan Uniserver de IT-bedrijven die gebruikmaken van IAAS-diensten optimaal bedienen.


Met de glasvezelinfrastructuur is Uniserver in staat zijn groeiambities te realiseren. “Ongeveer een kwart van onze business gaat straks in Maastricht landen: dat is een flinke uitbreiding”, aldus Van Diepen. Hij verwacht bovendien een grote groei van het aantal eindklanten dat via de IT-bedrijven wordt bediend. “Nu is dat vijf tot tien procent, binnen drie tot vijf jaar zal dat veertig tot zestig procent zijn. Steeds meer organisaties beseffen hoe belangrijk een professionele infrastructuur is en zullen de stap naar de cloud zetten. Wij zijn daar klaar voor.”




Eurofiber levert Uniserver glasvezelnetwerk van 10 Gbps

Geen opmerkingen:

Een reactie posten