woensdag 17 september 2014

Nieuwe ontslagronde bij Microsoft

In juli dit jaar heeft Microsoft aangekondigd een reorganisatie uit te gaan voeren, hierbij hoort ook weer een nieuwe ontslag ronde die tal van medewerkers hun baan heeft gekost, begin deze week. Dat is wat anonieme bronnen melden aan Cnet. Later deze week, zal Microsoft intern bekend maken dat er opnieuw medewerkers ontslagen zullen worden. Dit heeft te maken met de eerder aangekondigde reorganisatie waarbij er in totaal 18.000 banen zullen verdwijnen. Toen de bekendmaking van de reorganisatie in juli bekend werd gemaakt werden er al direct 13.000 banen beëindig, hoeveel ontslagen er nu zullen vallen is nog niet bekend gemaakt. Volgens bronnen zullen bijna alle divisies van het bedrijf hierdoor getroffen worden. De grootste delen van de ontslagen vallen bij Nokia, de smartphone tak van het Finse bedrijf is pas geleden door Microsoft overgenomen en valt ook onder de reorganisatie.


Voordat de ontslagen plaats vonden had Microsoft, inclusief de medewerkers van Nokia, totaal 125.000 mensen in dienst. Dat betekend dat er nu ongeveer 14% van alle banen verloren gaan binnen Microsoft. De kosten van de reorganisatie zullen tussen de 1,1 en de 1,6 miljard gaan kosten.


Raad van bestuur

In de raad van bestuur wordt er ook geschoven met banen. Dinsdag maakte Microsoft bekend dat 2 leden van de raad van bestuur het bedrijf gaan verlaten. Dit gaat over voormalig financieel directeur bij diverse bedrijven Dina Dublon en investeerder David Marquardt.


Sinds 1981 zal Marquardt al in de raad en Dublon was hier aanwezig sinds 2005. Ze zullen vervangen worden door Teri List-Stoll, financieel directeur van Kraft Foods Group en Cherles Chraft, hij was ceo van Visa. De veranderingen die optreden in de raad van bestuur zijn het gevolg van de wijzigingen die doorgevoerd zijn door de nieuwe ceo Stya Nadelle. Vanaf het moment dat hij aan het roer staat bij Microsoft zijn er al meerdere medewerkers opgestapt, ceo Steve Ballmer en oprichter Bill Gates. Gater blijft wel werken als technisch adviseur.


Veranderingen

De veranderingen in de raad van bestuur zijn het gevolg van de wijzigingen die de nieuwe ceo Satya Nadella doorvoert. Sinds hij aan het roer van Microsoft staat zijn onder meer oprichter Bill Gates en voormalig ceo Steve Ballmer al uit de raad van bestuur gestapt. Gates blijft wel aan als technisch adviseur.




Nieuwe ontslagronde bij Microsoft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten