donderdag 11 september 2014

Google Rusland onderzoekt lek wachtwoorden

Google Rusland is een lek aan het onderzoeken waardoor de wachtwoorden van vijf miljoen Gmail-gebruikers zijn verspreid. Dit is bekend gemaakt door het Russische persbureau Itar-Tass. Het is momenteel nog niet duidelijk hoe dat het lek is ontstaan. Een woordvoerder van Google Rusland zegt: “Onze experts zoeken het uit”. In totaal zou 60% van de wachtwoorden nog actief zijn en dus kunnen worden gebruikt om accounts over te nemen. Het is alleen nog niet bekend of dat het alleen over Russische accounts gaat of ook over Gmail accounts uit andere landen welke zijn gelekt.


Derde lek..

Het is het derde lek in een week tijd bij Google Rusland. Dinsdag is namelijk bekend gemaakt dat er wachtwoorden van miljoenen Mail.ru-gebruikers online zijn verschenen en maandag zouden van de zoekmachine Yandex accountinformatie online zijn verschenen. Het gaat in totaal over tien miljoen accounts.


Bewijs?

Er zijn mensen die op zoek zijn naar bewijs dat er ook daadwerkelijk Gmail wachtwoorden gelekt zijn. Maar tot op heden zeggen experts dat er nog geen bewijs voor is. Of dat ook echt zo is, is momenteel onduidelijk. Het advies wat gegeven wordt is om je Gmail wachtwoord te veranderen (in Rusland). Andere landen zouden zich nog geen zorgen hoeven te maken.




Google Rusland onderzoekt lek wachtwoorden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten