woensdag 17 september 2014

SEO Tips voor een optimale vindbaarheid

Met de SEO tips die we je in dit artikel bieden kan je beter scoren in Google. Met bepaalde strategieën en aanpassingen kan je makkelijk de vindbaarheid verbeteren en zo nog meer bezoekers aantrekken. Gebruik deze tips om goed te scoren en geen penalty’s te ontvangen of bang te moeten zijn voor bepaalde updates van het Google systeem.


Tip 1: Optimaliseer altijd je Title Tag

De blauwe link die je ziet in de zoekmachine bij de zoekresultaten is de Title Tag. Belangrijk bij het optimaliseren is dat je het zoekwoord waarmee je gevonden wil worden zover mogelijk vooraan in de Title plaatst. Ook als je geen zin kunt maken met het zoekwoord op het begin is het mogelijk een goede Title te maken. Je kunt het zoekwoord namelijk ook vooraan een zin zetten en een streepje of een scheidingsteken gebruiken om je Title Tag te vervolgen.


Een Title Tag kan je zolang maken als je zelf zou willen, maar hou er rekening mee dat dit niet helemaal in de zoekmachine past. Gebruik daarom niet meer als 60 karakters en gebruik keywords niet meer dan 1 keer. Ook dubbele Titles gebruiken is niet goed. Elke webpagina moet worden voorzien van een eigen Title om de vindbaarheid te optimaliseren in de zoekmachines. Met een goede leesbare Title kan je in ieder geval altijd gevonden worden door een groter publiek.


Tip 2: Optimaliseer de description van je Title Tag

Onder de blauwe link van de Title Tag in de zoekmachine heb je de mogelijkheid om een description weer te geven. Wat je hier weergeeft bepaald voor veel mensen vaak of ze wel of niet door gaan klikken naar je website. De description moet je proberen te schrijven in maximaal 150 karakters om deze optimaal weer te kunnen geven. Zorg dat mensen uit de omschrijving kunnen opmaken waar een pagina over gaat en wat ze kunnen verwachten. Ook kan je ze oproepen tot actie door iets te vermelden wat de bezoekers nieuwsgierig maakt.


Tip 3: Maak gebruik van koppen en tussenkoppen voor een heldere opmaak

Voordat iemand echt gaat lezen wil hij weten waar een tekst over geschreven is. Een bezoeker zal in de regel dus eerst de site gaan scannen voordat deze de tekst helemaal begrijpend zal gaan lezen. Door gebruik te maken van Headings kan je mensen informeren en aangeven waar de alinea globaal over zal gaan. De woordkeuze die je gebruikt in de tussenkoppen kan belangrijk zijn voor de vindbaarheid. De zoekmachine neemt aan dat deze koppen belangrijk zijn en zal dus ook jouw kwaliteit hierop beoordelen.


Tip 4: Zorg voor zoekmachine vriendelijke URLS

Als jouw URLS zoekmachine vriendelijk zijn zal je makkelijker gevonden worden. Door achter je domeinnaam in één woord of een paar woorden aan te geven waar de pagina over gaat, laat je direct een zoekwoord achter. Net als bij de Titles is het bij een URL ook belangrijk om het belangrijkste woord vooraan achter je URL te plaatsen.


Tip 5: Ga bloggen

Blog berichten met afbeeldingen plaatsen werkt goed voor je bezoekers en uiteindelijk ook om beter te scoren in Google. Niet alleen met de tekst kan je namelijk goed aan SEO doen, ook door het gebruik van ALT tags van je afbeeldingen kan je de SEO verbeteren. Door te bloggen kan je bezoekers ook nog eens altijd voorzien van uitgebreide informatie en is je website altijd actueel. Een up-to-date website scoort altijd hoger in de zoekmachines.




SEO Tips voor een optimale vindbaarheid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten