maandag 1 september 2014

LizardSquad DDoS aanvallen staken

LizardSquad is een internetgroepering die zegt dat zij zichzelf op gaan heffen en daarmee staken zij de DDoS aanvallen van de afgelopen weken. Ze hebben dit op hun eigen website bekend gemaakt.


Afgelopen weken..

De afgelopen weken heeft LizardSquad meerdere DDoS aanvallen uitgevoerd op verschillende gamegerelateerde diensten, zoals Sony’s Playstation Network, Xbox Live en de streamingdienst Twitch. Maar ook het populaire spel League of Legends is hierdoor enige tijd offline geweest. LizardSquad geeft aan dat ze het doel bereikt hebben. De reden van de aanvallen zou het veroorzaken van chaos zijn binnen de gamingcommunity.


Op de website van de groepering staat: “Ons motief varieerde gedurende het avontuur. Oorspronkelijk was het om te kijken of we konden voorkomen dat we gepakt zouden worden en om de rauwe sensatie van anarchie te ervaren, het niet gebonden zijn aan onzinnige wetten”.


Geen juridische gevolgen?

LizardSquad geeft zelf aan dat ze hierin zijn geslaagd en dat er geen juridische gevolgen zijn. Maar of dat er ook daadwerkelijk geen juridische gevolgen zijn is nog niet duidelijk.




LizardSquad DDoS aanvallen staken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten