woensdag 3 september 2014

HP introduceert zeer snelle servers

HP heeft een nieuwe generatie hardware aangekondigd die volgens het bedrijf de server opnieuw definieert. Het gaat om de HP ProLiant Gen 9, een familie van servers bestaande uit de ‘tower modellen’ voor het MKB, racks, bladeservers en de high performance Apollo-reeks.


Volgens Meg Whitman zet HP hiermee de nieuwe standaard met de nieuwe hardware voor de servermarkt. “In 1989 lanceerden wij ( toen nog Compaq) de eerste X86-server. Met Gen 9 leggen we de basis voor de volgende 25 jaar van server computing.”


Deze Gen 9 is gebaseerd op de nieuwe Intel-processor, waarvan de exacte details op 9 september in San Francisco bekend worden. Zo willen de HP medewerkers niet verder gaan dan te stellen dat deze nieuwe generatie processoren 60 procent sneller dan hun voorgangers.


Belangrijker dan de nieuwe processor noemt HP echter de technologie die zij om de server gebouwd hebben. “Onze concurrenten krijgen die nieuwe processor ook. Maar wij onderscheiden ons door de technologie om de processor heen’, stelt Iain Stephen, vice president en general manager van HP EMEA.


Zo bestaat deze technologie onder meer uit de door HP ontwikkelde PCle Accelerators in combinatie met DDR4 smart memory en HP SmartCache. Hierdoor wordt de hardware minimaal een factor 3 sneller dan het systeem van de voorgaande generatie Gen8.Daarnaast is er een pakket aan beheer- en monitoringsoftware ontwikkeld die system management en bijvoorbeeld trouble shooting aanzienlijk vereenvoudigd.


“Computing verschuift steeds meer van transactieprocessing naar ‘gebruik van features, vaak online’”, stelt Stephen, “Dat is een totaal andere manier van IT-gebruik dan voorheen. Wij leveren daar met deze generatie de bouwblokken voor.” 




HP introduceert zeer snelle servers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten