zaterdag 6 september 2014

Twitter gaat hackers betalen

Twitter zal hackers gaan betalen om kwetsbaarheden in het sociale netwerk te vinden en deze aan het sociale netwerk te tonen. Dat is wat Twitter meld, andere grote Tech bedrijven zoals Google, Microsoft en Facebook beschikken ook over soortgelijke programma’s waarin hackers betaald worden om bugs te vinden en deze te melden. De hackers kunnen de kwetsbaarheden van Twitter melden en vervolgens zullen deze worden opgelost waardoor het lek gedicht is. Na afloop mag de bug aan het publiek bekend gemaakt worden.


Twitter zal hiervoor minimaal 140 dollar per gevonden bug, die te maken heeft met de desktopversie of de apps van Twitter zoals Tweetdeck, uitbetalen aan de hackers. Op dit moment heeft het sociale netwerk al 44 mensen betaald voor het opsporen van 46 kwetsbaarheden.


Vernieuwend lettertype

Ook een leuk nieuwtje uit de mond van Twitter is dat ze weer een vernieuwend lettertype gaan gebruiken. Tot op heden gebruikt Twitter het lettertype Helvetica Neue. In mei wil het sociale netwerk het lettertype Helvetica Neue gaan veranderen in Gotham. Dit draait Twitter woensdag terug na het ontvangen van klachten van vele gebruikers.




Twitter gaat hackers betalen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten