dinsdag 16 september 2014

Fujitsu investeert 1,5 miljard euro in cloud

De Japanse ICT reus Fujitsu gaat stevig investeren in de uitbreiding van zijn wereldwijde clouddiensten aanbod. Na een jaar van het wereldwijd aanbieden van zijn Cloud Initiative, zal Fujitsu in de periode tot 2016 een bijkomende 1,459 miljard euro gaan investeren in een uitbreiding van de capaciteit van deze dienstverlening.


Met deze investering zal zowel de capaciteit inzake publieke als private IAAS dienstverlening ten goede komen. Dat betekent onder andere nieuwe datacenters in de VS, Groot Brittannië, naast datacenters in onder meer Spanje en Portugal. Dit wordt op basis van het in 2013 overgenomen RunMyProcess wat wereldwijd een PAAS dienstverlening aanbiedt.   


In het kader van de clouddiensten voorziet Fujitsu ook nog een Cloud IT management as a service, een cloud back-up en een cloud infrastructuur. Later in de loop van 2014 zal Fujitsu de managed hosting dienstverlening ook in meer landen gaan aanbieden, dit terwijl het in november 2013 aangekondige cloud integration platform zich momenteel in een early adopter fase.


Met dit alles poogt Fujitsu zijn deel van de cloud computing markt te veroveren – een markt die in 2016 wereldwijd goed zou moeten zijn voor 86 miljard dollar, aldus Frost & Sullivan, met een samengestelde groei op jaarbasis van 33,4 procent. Wat IAAS betreft zou de jaarlijkse groei in de periode 2013-2016 ongeveer 40 procent moeten bedragen.




Fujitsu investeert 1,5 miljard euro in cloud

Geen opmerkingen:

Een reactie posten