woensdag 10 september 2014

Spooknota"s duiken op in Doetinchem

De secretaris Hans Donderwinkel van industriële kring IG&D in Doetinchem kreeg onlangs 5 mailtjes van leden over nepnota’s van de firma NL Domein Host. Ze duiken regelmatig op de spooknota’s. Vaak zijn dit rekeningen van niet bestaande bedrijven over diensten die nooit geleverd zijn.


“Voor een paar jaar geleden zag je in 1 oogopslag dat de rekeningen vals zijn, maar tegenwoordig zijn ze nauwelijks van echt te onderscheiden. Ik heb 5 mailtjes gekregen, maar weet dat meer bedrijven er één hebben gekregen”, vertelt Hans Donderwinkel van IG&D.


Zo staan deze neprekeningen van NL Domein Host niet op de naam een het IBAN-nummer komt uit Spanje. Zo worden geadresseerden een bedrag van 79,50 euro gevraagd voor de registratie van het domein van de website.


​NL Domein Host is niet strafbaar, laat de fraudehelpdesk van werkgeversorganisatie VNO/NCW weten. In de kleine lettertjes onder de nota staat: ‘Let op. Dit is een aanbieding en geen factuur’. Op de site fraudehelpdesk.nl zijn zo’n 100 bedrijven te vinden die spooknota’s versturen.




Spooknota"s duiken op in Doetinchem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten