dinsdag 2 september 2014

Gezicht taggen Facebook

Facebook had de mogelijkheid om gezichten te taggen uitgeschakeld, maar de gebruikers kunnen nu weer deels gebruik maken van deze dienst. Gezichten worden weer automatisch herkend, maar let op, alleen bij de Amerikaanse vrienden.


Eind 2010

Aan het einde van 2010 is Facebook gekomen met een functie waarbij gezichten op foto’s automatisch herkend werden. Hierdoor zouden gebruikers hun vrienden makkelijker kunnen taggen in foto’s. In Europa heeft de functie commentaar gekregen van privacy groepen. De functie werd in 2012 in Europa volledig uitgeschakeld. Alle gezichtherkennings-informatie van Europeanen werd door Facebook verwijderd. Dit kwam omdat de functie in strijd was met Europese privacy regels.


Functie is terug..

De functie is weer terug voor Europese Facebook-gebruikers, maar tot op heden alleen bij Amerikaanse vrienden. Dit houdt in dat de tag-suggestie enkel Amerikaanse vrienden aan zal raden, Europeanen staan er niet tussen. Tot op heden worden de Europese Facebook-gebruikers niet gesuggereerd, waardoor de functie niet in strijd is met Europese privacy regels. Hoe dit de komende tijd verder gaat is nog niet duidelijk.


Veel mensen hopen dat de functie ook hier weer terugkomt, maar dat zal de tijd uit moeten wijzen of dat ook daadwerkelijk zo zal zijn. We wachten het daarom even af en zien dan vanzelf of het allemaal terug gaat komen of niet. Voor de Facebook gebruikers die het een fijne functie vonden, even geduld, maar wie weet wordt het wachten wel beloond.




Gezicht taggen Facebook

Geen opmerkingen:

Een reactie posten