dinsdag 9 september 2014

"ICT"ers willen bijleren om hun kennis op peil te houden’

Op dit moment denkt 59% van de ICT-professionals dat zijn IT-kennis en vaardigheden op termijn overbodig worden. Zo is het voor professionals ook de aanleiding om te blijven leren om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwe certificaten te behalen.


Dit blijkt in ieder geval uit onderzoek van Tech Pro Research naar de toekomst van de ICT-sector. Het bedrijf ondervroeg wereldwijd 1.156 ICT-professionals voor zijn onderzoek. 34% van de respondenten stelt zich geen zorgen te maken over de toekomst, terwijl 7% aangeeft hier niet over nagedacht te hebben.Verschillen in sectoren


De mate waarin deze specialisten zich maken varieert wel per sector waarin ze actief zijn. Zo maakt ongeveer 52% van de ICT’ers die actief zijn in de gezondheidszorg zich zorgen over het overbodig worden van hun vaardigheden en kennis, terwijl dit percentage in de onderwijssector op 71% ligt.


ICT-professionals denken aan allerlei maatregelen om hun kennis op het gebied van ICT bij te spijkeren. 32% geeft aan nieuwe certificeringen te willen behalen in zijn huidige baan, terwijl 25% deze certificeringen buiten zijn functie om wil bemachtigen. 10% wil opnieuw naar school en een ICT-opleiding volgen. 23% stelt geen enkele stappen te zullen ondernemen om zijn of haar kennis te vergroten.




"ICT"ers willen bijleren om hun kennis op peil te houden’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten