vrijdag 5 september 2014

Netflix films aanbevelen Facebook vrienden

De film en series dienst Netflix laat gebruikers de bekeken artikelen delen met hun vrienden via Facebook, dat is bekend gemaakt in een blog door Cameron Johnos, het hoofd van innovatie bij Netflix. Het was al een langere tijd mogelijk om Netflix en Facebook met elkaar te koppelen, maar nu wordt dit nog uitgebreider door de synchronisatie van Netflix. Nadat een gebruiker een film of serie heeft bekeken wordt er aan hem of haar gevraagd deze te willen delen met vrienden op Facebook, vervolgens zal er een lijst met Facebook vrienden getoond worden.


Bericht

Het is mogelijk om meerdere vrienden te selecteren om de film of serie aan te raden. De eerst volgende keer dat zij Netflix opstarten zullen zij een bericht ontvangen van de aanbeveling. Wanneer een vriend geen koppeling heeft van Netflix en Facebook zal deze een privé bericht ontvangen op Facebook. Wat Netflix duidelijk benadrukt is dat er nooit op Facebook zal worden gedeeld wat voor serie of film er bekeken is in het openbaar nieuwsoverzicht.


Beschikbaar is de nieuwe functie op de website van Netflix, maar ook op de iPad app, de iPhone app, op de Playstation 3, de Xbox, op Smart Tv’s en op meerdere settopboxes. De nieuwe functie is nog niet beschikbaar in de Android app, maar de komende maanden zal Netflix de aanbevelingen verder uitbreiden.




Netflix films aanbevelen Facebook vrienden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten