dinsdag 9 september 2014

Microsoft berispt voor niet overhandigen e-mails

Microsoft weigert enkele in Europa opgeslagen e-mails te overhandigen aan de Amerikaanse overheid. Daarom is Microsoft door de rechter berispt. De rechtbank heeft laten weten dat het gezien wordt als minachting van de rechtbank. Microsoft is hiermee ingestemd zodat zij sneller in hoger beroep konden gaan om het bevel aan te kunnen vechten. Eerder hebben ze al laten weten dat ze geen intentie hebben om de opgevraagde e-mails met de Amerikaanse overheid te delen.


Rechtszaak

Bij de rechtszaak gaat het over een aantal e-mails die in Ierland zijn opgeslagen en die volgens de VS aan de overheid overhandigd moeten worden. In december werd het hiervoor uitgevaardigde zoekbevel al door de rechter in New York goedgekeurd. Het is alleen niet duidelijk wie het doelwit is van het bevel en over welke zaak het precies gaat.


De vraag hoe het nu verder gaat, kan nog niet worden beantwoord. Microsoft heeft zelf verder nog geen reactie gegeven op dit bericht. Er kan dus ook nog geen oordeel worden gegeven of dat het wel terecht is en of dat de gegevens inderdaad overhandigd moeten worden. We zijn natuurlijk wel benieuwd over welke gegevens het precies gaat en waarom er meteen een straf op staat. Zouden het dan zulke belangrijke gegevens zijn? We hopen er snel een antwoord op te krijgen!




Microsoft berispt voor niet overhandigen e-mails

Geen opmerkingen:

Een reactie posten