vrijdag 11 april 2014

5 handige plugins voor je Wordpress-website

Als je gebruik maakt van WordPress dan weet je als geen ander dat je met plugins extra functionaliteit aan je website kan toevoegen. Online zijn er duizenden gratis en betaalde WordPress-plugins te vinden, maar welke plugins moet je nu echt downloaden en installeren. Daarom hebben we hieronder de 5 meest handige WordPress-plugins voor geselecteerd die je gratis kunt downloaden.


 


Google Analytics


Vooral wanneer je een website hebt wil je je aantal bezoekers weten en alle statistieken die daar bij horen. WordPress heeft een eigen statistiekenprogramma, echter is deze niet zo uitgebreid als Google Analytics. Met de gratis voor WordPress kun je al je bezoekers tracken en de statistieken inlezen.


2. Zoekmachine optimalisatie


Als je een website hebt, dan wil je natuurlijk wel goed gevonden worden in de zoekmachines zoals Google. Met de gratis SEO-plugin van Yoast kun je eenvoudig je WordPress-website optimaliseren voor de zoekmachines. Hiermee kun je onder andere de title- en decriptions tags invullen per pagina en per blogpost.


3. Spam bestrijden


Spam is natuurlijk ontzettend irritant en vervelend. Met de Akismet-plugin kun je ervoor zorgen dat je website spamvrij blijft. De plugin checkt al je reacties of deze uit spam bestaan en vervolgens kun je zelf beoordelen of dit ook echt spam is.


4. Social media toolbar 


Zou je graag een social media buttons aan je website willen toevoegen? Dan kun je met de Digg Digg-plugin is het mogelijk om een toolbar toe te voegen met bijvoorbeeld Facebook en Twitter. Het is dan ook mogelijk om het aantal likes en volgers weer te geven. De toolbar beweegt ook nog eens mee tijdens het scrollen.


5. YouTube  


Er zijn ook speciale YouTube-plugins waarmee je eenvoudig een YouTube-video kunt plaatsen en kun je ook de grootte van de video bepalen. De video-instellingen kun je met behulp van deze plugin zelf gemakkelijk aanpassen.


Dit waren slechts een paar plugins om je WordPress-website mee te verbeteren. Uiteraard zijn er nog veel meer goede plugins beschikbaar. Maak jij gebruik van een plugin die je andere mensen zou willen aanraden? Laat het weten via een reactie op dit artikel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten