donderdag 10 april 2014

Welke hosting kies jij voor jouw website? Deel 1 - Webhosting

Er zijn online veel hostingbedrijven te vinden die verschillende hostingproducten aanbieden. Je moet dan bijvoorbeeld denken zoals Dedicated Server Hosting, Cloud Hosting, VPS Hosting en Webhosting. Maar er zijn veel mensen die twijfelen over deze producten en weten dan ook vaak niet welke houting nu eigenlijk geschikt is voor hun website en natuurlijk hun doelen. Daarom hebben wij speciaal voor jou een serie geschreven waar we verschillende hostingproducten bespreken, zodat jij een betere keuze kunt maken in hosting.


Wat is webhosting?


Webhosting wordt vooral online gebruikt als een verzamelnaam in de hostingbranche. Het is product waar je shares e-mail en webhosting hebt. Met webhosting heb je als consument eigen schijfruimte en geheugen, wat je samen deelt met andere consumenten. Alle websites en applicaties staan op één server.


Zo is het mogelijk dat er bij sommige hostingproviders een geclusterde omgeving is. Dit betekent dat er meerdere servers aan elkaar gekoppeld worden om zo voor elk onderdeel van de dienst apart te leveren. Zo heb je dan een cluster voor emailverwerking, een cluster voor een website etc.


Wat zijn de voordelen van webhosting?


  • Webhosting staat bekend om haar lagere prijs

  • Webhosting is vaak eenvoudig uit te breiden naar meer services, schijfruimte of emailboxen

  • Webhosting is makkelijk in gebruik

  • Je hebt geen technische kennis nodig om je webhosting te onderhouden

Waar kun je het beste webhosting voor gebruiken?


Over het algemeen wordt webhosting vooral gebruikt voor kleine websites die vooral veel informatie bieden aan haar gebruikers. Dit zijn dus websites die over het algemeen niet veel capaciteit nodig hebben om goed te kunnen draaien. Voor je eigen bedrijfswebsite of persoonlijke blog is webhosting dus perfect.


Natuurlijk zitten er ook nadelen aan webhosting. De mogelijkheden van het configureren van je website zullen niet zo groot zijn zoals je bijvoorbeeld bij een VPS server zit. Webhosting is daarnaast niet geschikt voor een grote webshop met veel artikelen, want daar is het vaak te zwak voor. Webshops verbruiken over het algemeen veel data en daarom is webhosting daarvoor niet geschikt.


In deel 2 van deze serie zullen we VPS hosting gaan bespreken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten